O 28 dní neskôr: Pre médiá to bol ťažký mesiac

November bol divokou jazdou vo svete publikovania, pričom zdanlivo žiadna značka nebola ušetrená hnevu nestálych čitateľov a klesajúcich príjmov z reklamy. Programatická reklama už nie je to, čo bývala. A so zvyšujúcim sa znížením dolárov za digitálnu reklamu smerujúcich na platformy ako Google a Facebook, ak existuje jedna vec […]

November bol a divoká jazda vo svete vydavateľstva , pričom zdanlivo žiadna značka nebola ušetrená hnevu nestálych čitateľov a klesajúcich príjmov z reklamy.

Programatická reklama už nie je to, čo bývala. A so zvyšujúcim sa škrtom dolárov za digitálnu reklamu smerujúcich na platformy ako Google a Facebook, ak si z posledných týždňov treba vziať jednu vec, je to, že „too big to fail“ neplatí.

môj gf ma podviedol, čo mám robiť

Zhrnutie veľkých mediálnych otrasov za posledný mesiac:

• Conde Nast vyšiel z Vogue : stará garda lesklých časopisov plánuje vypnúť jeho tlačené vydanie Tínedžerský Vogue a znížiť frekvenciu tlače jeho ďalších vlastností vrátane GQ, Glamour, a Dobrú chuť.
  • Mashable sa predáva za ⅕ oproti predchádzajúcemu roku : V hodnote 250 miliónov dolárov po kole financovania v marci minulého roka sa stránka s technickými správami predala len za 50 miliónov dolárov a v roku 2017 plánuje vykázať stratu.
  • Prísaha sa zaväzuje prepustiť 500+ : Oznámený digitálny Frankenstein vytvorený značkami Yahoo, AOL a HuffPo veľké prepúšťanie len niekoľko mesiacov po tom, čo generálny riaditeľ AOL oznámil svoj rebranding s bojovým pokrikom: „ #TakeTheOath . Leto 2017.”
  • Vice a Buzzfeed strieľať na Mesiac... a chýbať: BuzzFeed Očakáva sa, že svoj ročný cieľ 350 miliónov dolárov nesplní až o 20 %. WSJ správy že Vice pravdepodobne nedosiahne svoje ciele v oblasti príjmov o takmer 800 miliónov USD.

Nie tak zhurta, Vice a Buzzfeed stále to drvia

Nehovoríme, že ide o čas konca digitálnych médií. Buzzfeed a Vice stále dosahujú viac ako miliardové príjmy spolu, a dokonca aj New York Times posilnil ich digitálne predplatné vďaka strategickým partnerstvám so spoločnosťami ako Spotify.

Prvýkrát pravdivé príbehy o sexe s homosexuálmi

Ide však o to, že nikto nie je imúnny voči trendom – a to sa páči aj tvorcom chutí Buzzfeed a Vice musia mať oči na obzore, aby sa aj oni nevydali cestou nablýskaných: kedysi „v móde“ už nepodnikali.